YouTube – острів справжньої свободи… чи надовго?


На Ютюбі можна знайти відео на будь-яку тему. Там факчично немає цензури (еротика і порно до уваги не беремо), ви маєте можливість поділитися, слабко сказано… просунути свої ідеї та бачення серед багатомільйонної аудиторії без інвестицій у рекламу чи просування.

Десь в середині 2008го року корпорація VIACOM подала судовий позов проти Ютюб. Формально – на Ютюбі користувачами були розміщені матеріали, авторське право на які належать VIACOM. Корпорація добивалася приватної інформації всіх користувачів Ютюба та переліку відеоматеріалів ними переглянутих. Деякі Ютюбівці заговорили про наступ на свободу і про те, що справжньою метою є заволодіти цікавою  спецслужбам інформацією про користувачів, котрі переглядають матеріалали на певні теми.

Справа в тому що на відосервісі є велика кількість відеоматеріалів, які підтверджують факти, які уряд США волів би приховати.

Мене надихнув написати цей пост такий факт, можливо випадковий, все ж: я задав пошук за ключовим словом “dollar” на YouTube, і спробував відкрити один з матеріалів, який отримав в результаті пошуку: “The inevitable collapse of the dollar”  http://www.youtube.com/view_play_list?p=8C74F599DB228952&playnext=1&v=4n3g5lUgkWk і в результаті отримав повідомлення: “This video is not available in your country. Skipped to the next available video.”

Цікаво, а я не знав що Ютюб має окремі сервери для кожної країни! Насправді такого немає і всі матеріали ми дивимося з серверів розташованих в США. Питання в тому чому певні матеріали не доступні в Україні?

Інше відео – “China Threatens Dollar” – помилка “This video has been removed due to terms of use violation. Skipped to the next available video”…

Share 'YouTube – острів справжньої свободи… чи надовго?' on Facebook Share 'YouTube – острів справжньої свободи… чи надовго?' on LinkedIn Share 'YouTube – острів справжньої свободи… чи надовго?' on LiveJournal Share 'YouTube – острів справжньої свободи… чи надовго?' on Twitter Share 'YouTube – острів справжньої свободи… чи надовго?' on vk.com Share 'YouTube – острів справжньої свободи… чи надовго?' on Yandex


Відпишіться: