Виросвіт Дзиндри, або зацементована фантазія (видиво)


zacementovana_fantaziya-150Політ думки М.Дзиндра втілив за допомогою двох простих речей – будівельної сітки та цементу. Вправно орудуючи цим незвичним для митців матеріалом український скульптор протоптав стежку до модерну у досить популярному ремеслі скульптури.

Життєпис М.Дзиндри (1921-2006) – майстра української модерної скульптури

Народився в Україні в с.Демня. В роки війни вчився у Львівській мистецько-промисловій школі. В 1944 році емігрував закордон спершу у Чехословаччину, далі в Західну Німеччину, і нарешті в Америку (США).
В 1991 році повернувся в незалежну Україну. За власні кошти збудував музей, де розмістив понад 800 перевезених зі США власних скульптур, які подарував державі. Сьогодні Музей Модерної Скульптури це відділ Львівської картинної галереї.

“Я повернувся в Україну, тому що відчував свій борг перед нею, я ж тут народжений з діда-прадіда. Я тішусь, що щастя мав і так багато зробив”
М.Дзиндра

Музей Модерної Скульптури Михайла Дзиндри запрошує шанувальників творчих нововіян!

Адреса:
М.Львів, Брюховичі, вул.Музейна, 16

Тел.:
+38(0322)593636
+38(097)3975480

Час роботи:
11.00-17.00, понеділок вихідний

Як доїхати:
Зі Львова автомобілем по вул.Замарстинівській або маршрутками №13,44,86,89 до зупинки біля ресторану “Три дороги” в Брюховичах. По вул.Львівській минути два повороти праворуч і на третьому – вул.Музейна – до кінця, до брами музею.

Share 'Виросвіт Дзиндри, або зацементована фантазія (видиво)' on Facebook Share 'Виросвіт Дзиндри, або зацементована фантазія (видиво)' on LinkedIn Share 'Виросвіт Дзиндри, або зацементована фантазія (видиво)' on LiveJournal Share 'Виросвіт Дзиндри, або зацементована фантазія (видиво)' on Twitter Share 'Виросвіт Дзиндри, або зацементована фантазія (видиво)' on vk.com Share 'Виросвіт Дзиндри, або зацементована фантазія (видиво)' on Yandex


Відпишіться: