3G інтернет від Інтертелеком – перші враження


it_logo_transparentОстаннім часом від знайомих чув багато нарікань на швидкість інтернету в Інтертелекома. Давно мав плани підключитись, але наявність вдома і на офісі розгорнутого вайфая заставляли відкладати цю процедуру. І дійсно інтенрету було 110% :-), але з’явилася причина та добра нагода накінець підключитися. Так як Інтертелеком став вже народним CDMA-3G оператором то альтернатив я йому не розглядав, не дивлячись на скарги оточуючих на швидкысть. Мінімальні тарифні плани (мені більше і нетреба) інтертелекома вартують копійки, підключився для початку на Революшен 45.

Одразу дав покористуватися дружині, вона після домашніх 4х мегабіт була розчарована. Скаржилася на постійні обриви та дуже низьку швидкість. Хоча зазначила що іноді були “просвіти”. Варто зазначити що місце, де дружина тестувала інтернет, для прийому радіосигналу було не найкраще.

speedtest-it-1-1Коли модем попав до моїх рук, я почав тестувати. Одазу вирішив розібратися зі швидкістю порта, яка за замовчуванням становить 230 кілобіт. При піднятті до 920кілобіт швидкість не змінилася і я заспокоївся. Один з найкращих результатів, якого я добився був 1,09/0.24 мегабіти, тобто приблизно 1,1 мегабіта дауноада до 250 кілобіт аплоада. Власне, беручи до уваги купу нарікань які доводилося чути, я залишився задоволений. Хоча варто сказати що в останніх тестах швидкість впала, і, ймовірно, в різні часові періоди швидкість є різною.

Підсумовуючи я радше радитиму Інтертелеком. Низька вартість і наразі непогана швидкість – все що нам, інтернет-користувачам треба. Бездротова свобода, інтернет – там де ти, ахх… ну майже там де ти, ось мапа CDMA покриття Волині:

карта, мапа покриття інтертелеком волинь, волинська область

Хоча, кажуть, що прийом є і в незазначених на мапі районах. А ось мапа EV-DO покриття, це та що 3G:

Пропоную тим, хто користується інтертелекомом, робити тест швидкості на speedtest.net і залишати коментар з посиланням на результат, часом та районом міста, де був зроблений замір. Посилання згодом будуть конвертовані в прикріплене зображення.

Легких тарифів та швидкого інтернету!

Share '3G інтернет від Інтертелеком – перші враження' on Facebook Share '3G інтернет від Інтертелеком – перші враження' on LinkedIn Share '3G інтернет від Інтертелеком – перші враження' on LiveJournal Share '3G інтернет від Інтертелеком – перші враження' on Twitter Share '3G інтернет від Інтертелеком – перші враження' on vk.com Share '3G інтернет від Інтертелеком – перші враження' on Yandex


6 коментарів до “3G інтернет від Інтертелеком – перші враження”

  1.  Макс каже:

    http://www.speedtest.net/result/537566733.png

    тобто 1.27/0.21 Мбіт. ~21:00 р-н. г.Лучеськ.

  2.  Михайло Сьомкайло каже:

    intertelecom sppedtest
    Тобто Download 0.11 upload 0.07 в 17:30 м. Тисмениця Івано-франківська обл.Незадоволений. Декілька місяців тому було набагато краще.
    Коли поповнював рахунок в кінці кожного місяця швидкість була нормальна, а тепер 2 рази поповнив на початку швидкість стала набагато менша.
    Може щось порадиш.Напиши SMyhaylo@gmail.com

  3.  Олег каже:

    Власне я роблю дві речі:
    1. В “властивостях” з’єднання є кнопка “налаштування” під назвою модема. Там виставляється максимальна швидкість порту. Чи дає вона щось реальне то питання, але принаймні приємно бачити швидкість встановленого з’єднання в 921кБіт замість 230кБіт.
    2. Модем (якщо USB) на подовжувач і на вікно. Або в інше місце де вийде кращий прийом сигналу. Це явно покращить швидкість.
    Загалом ще рекомендують використовувати модеми Sierra замість Novatel. Якщо прийом все одно слабкий можна пошукати модем з зовнішньою антеною і розмістити антену ззовні приміщення, це точно має допомогти. Або просто змінити провайдера, якщо інший показує кращі результати в вашій місцевості, бо зрештою швидкість то питання кількості вишок оператора і відстані до них.

  4.  Сергій каже:


    20:17 м.Хмельницький. Швидкість така як завжди. ЖАХ

  5.  kovpack каже:

    ну, нарікань чув багатенько від сусіда, хоча то хороша альтернатива дайлапу (якщо нема інших варіантів). укртелекому ліньки кабель тягнути за межі міста луцьк, от і доводиться шукати щось інше. поки сиджу на піплнеті – швидкість непогана (повернення до дайлапу – страшний сон!). середня шкидкість – 600-1000 кбіт/сек – мене цілком влаштовує. але проблема в піплнета і в інтертелекома одна й та ж сама – навантаження на мережу. коли багато людей – мережа просто лягає. коли всі сплять – працювати просто шикарно!

  6.  Олег каже:


    Вночі навіть безлімітний 144кБіт від CDMAUA радує )))

Відпишіться: