З наступного року за євро даватимуть 2 долари


usd_1З наступного року за євро даватимуть 2 долари, а незабаром, можливо, і 5 доларів. Головний конкурент долара – євро, і сьогодні в європейській валюті зберігається 30% світових грошових резервів. Як пояснив виданню радник голови правління «Укргазбанка» Олександр Охріменко, долар по відношенню до євро дешевшає. Це все чекали. Він і далі дешевшатиме. Зараз євро коштує 1 долар і 46 центів. Найближчим часом очікується, що за євро повинні давати півтора долари. Є прогноз, що з наступного року за євро платитимуть 2 долари, а незабаром  – не виключено, що і 5 доларів. В майбутньому американська валюта значно знеціниться, вважає банкір.

Мабуть, саме тому, останнім часом в середовищі економістів і фінансистів помітно активізувалися розмови про необхідність заміни долара як резервної світової валюти. То факт, що валютна система, що склалася в світі, неефективна, гальмує розвиток світової економіки і є одній з основних причин фінансової і економічної кризи, визнали вже і на міжнародному рівні. Зокрема, недавно Організація Об’єднаних Націй (ООН) підтримала почин Росії і Китаю і наполягає на терміновому перегляді ролі долара, як світової резервної валюти. Доповідь конференції ООН з торгівлі і розвитку ( UNCTAD) стала першим документом, коли до аналогічних висновків прийшла міжнародна організація. На думку авторів документа, потрібно створити нову систему міжнародних змінних курсів, при яких центробанки будуть вимушені втручатися і або підтримувати, або знижувати курси національних валют, залежно від ситуації в світовій економіці.

За однією з версій, причиною обвальної кризи світової економіки є надвиробництво основної світової валюти – долара США. Багато провідних політологів і економісти приходять до невтішного висновку, що вся економічна політика США направлена на те, аби залишатися розпорядником готівки для всього світу. «Навіщо Америка взагалі в нашому світі? – задається питанням політик і депутат парламенту Словаччини Сергій Хелемендік. – Аби робити гроші і перетворити це виробництво на головне своє призначення. А що ж банкіри?.. А вони за безцінь, користуючись усесвітньою кризою, стали скуповувати все потенційно вигідні для себе підприємства, знаючи про те, що через деякий час криза закінчиться, і вартість акцій знов поповзе вгору». І стосується це не лише виробництва, але і об’єктів нерухомості і орної землі.

Тим часом, на відміну від України, де населення за старою звичкою скуповує іноземну валюту, підстібаючи до зростання її змінний курс, в США долар знецінюється. І на тлі інфляції, що не припиняється, жителі США не планують тримати свої заощадження в готівці. Інфляція з’їдає «зелені», і рядові американці намагаються їх вкласти, як це не дивно, в нерухомість, масово купуючи житло. Тим більше що після «іпотечної бульбашки», що лопнула, вартість нерухомості досягла свого мінімального значення. А ось українці, видно, навіть не думають змінювати традиції і не шукають гідної заміни своїм грошовим запасам.

Share 'З наступного року за євро даватимуть 2 долари' on Facebook Share 'З наступного року за євро даватимуть 2 долари' on LinkedIn Share 'З наступного року за євро даватимуть 2 долари' on LiveJournal Share 'З наступного року за євро даватимуть 2 долари' on Twitter Share 'З наступного року за євро даватимуть 2 долари' on vk.com Share 'З наступного року за євро даватимуть 2 долари' on Yandex


Відпишіться: