Національний Альянс запрошує взяти участь у смолоскипній ході пам’яті головного командира УПА Романа Шухевича!


5 березня українські патріоти та націоналісти вшановуватимуть пам’ять славетного сина української землі, легендарного головнокомандувача УПА Романа Шухевича ( також відомого з історичних джерел як Тарас Чупринка), який загинув смертю героя в перестрілці зі спeцгрупою МҐБ в с.Білогорща під Львовом 5 березня 1950 року.

Роман Шухевич – одна з найгероїчніших постатей українського національно-визвольного руху не лише ХХ століття, але й української історії загалом. По праву, його можна віднести до пантеону українських національних героїв, які, щоправда, і досі не є повноцінно визнаними в сучасній Україні. Його життя, сповнене героїчної боротьби за незалежність нашої держави в один з найскладніших для неї історичних періодів – стало справжнім прикладом жертовності та самопожертви, як для сучасників так і для всіх наступних поколінь борців за незалежну Україну.

Рідко трапляється, що генерали й полководці є одночасно блискучими політиками і державними мужами. А Роман Шухевич належав до тих поодиноких постатей не тільки нашої, а й взагалі світової історії. В ньому зосереджувались всі прикмети військового стратега, політика, державного діяча і полководця. З-поміж усіх провідних людей національно-визвольного руху того часу, він – справжній лицар, безкомпромісний революціонер – був найбільш толерантним по відношенню до українських партійно-політичних угрупувань, при цьому ніколи не відступаючи від центрових цілей українського націоналізму. Суворий і вимогливий до себе самого, рішучий і енергійний, особливо справедливий, словом – був таким, яким мусить бути провідник і полководець революції.

Попри все це, Роман Шухевич в сучасній Україні і досі лишається більше дискредитованою постаттю ніж визнаним національним героєм. Нинішня політична ситуація, котра по відношенню до національних питань буде набагато складнішою ніж була до цього, повинна змусити замислитись українців про потребу хоча б в локальних об’єднаннях для певних дій, які б продемонстрували новій владі нашу готовність захищати українське в Україні.

5 березня з ініціативи ВМГО “Національний Альянс” в місті Луцьку відбудеться смолоскипна хода в пам’ять про Романа Шухевича, символу української національної непоборності, до участі в якій ми запрошуємо всіх небайдужих лучан, представників молодіжних організацій, органів шкільного та студентського самоврядування. Захід розпочнеться о 18.30 год. і стартує від РАЦСу в напрямку Луцької тюрми.Якщо ти шануєш своїх героїв і готовий вже сьогодні віддано захищати їх честь і гідність, приходь і приєднуйся до смолоскипної ходи! Ми чекаємо саме на тебе!

Share 'Національний Альянс запрошує взяти участь у смолоскипній ході пам’яті головного командира УПА Романа Шухевича!' on Facebook Share 'Національний Альянс запрошує взяти участь у смолоскипній ході пам’яті головного командира УПА Романа Шухевича!' on LinkedIn Share 'Національний Альянс запрошує взяти участь у смолоскипній ході пам’яті головного командира УПА Романа Шухевича!' on LiveJournal Share 'Національний Альянс запрошує взяти участь у смолоскипній ході пам’яті головного командира УПА Романа Шухевича!' on Twitter Share 'Національний Альянс запрошує взяти участь у смолоскипній ході пам’яті головного командира УПА Романа Шухевича!' on vk.com Share 'Національний Альянс запрошує взяти участь у смолоскипній ході пам’яті головного командира УПА Романа Шухевича!' on Yandex


Відпишіться: