Ковбаса нонейм в “Колібрісі” біля Лучеська


kovbasa_kolobrisПерш за все, хочу сказати, що пишу не на замовлення, а тому, що ситуація просто комічна до абсурду. Абсолютно не маю поняття, яка ситуація з цим питанням в інших “супермаркетах”.

Перед самою паскою ми з дружиною завітали до супермаркету “Колібріс”, що біля “Лучеська” у Луцьку. Одним із запланованих на покупку продуктів була варена ковбаса (в салат, саму я не вживаю з принципу). На ковбасному прилавку бачу десь шість-сім видів вареної ковбаси. На кожній з них – примітивна потерта магазинна табличка з назвою і ціною. Більше ніякої інформації не зазначено.

Кілька разів бачивши телепередачі про якість та склад сучасних ковбас, я маю намір дізнатися більше, тому питаю у продавця,  хто міг би мені підказати по ковбасах. Одна з продавщиць несміливо відповіла: “а що вам сказати?”. Я запитав, яка з варених ковбас відповідає ГОСТу чи ДСТУ. Після мого запитання ми трохи ввічливо подискутували про існування ГОСТу взагалі. Продавчиня категорично наполягала на тому, що ГОСТ помер разом із СОЮЗом або існує лише у Росії чи Білорусі. Так як переконувати її категоричний настрій в цьому питанні я не мав ні часу ні бажання, то все-таки перепитав, як на рахунок ДСТУ. ДСТУ вже виключно український і ніхто його не відміняв. У відповідь продавчиня сказала “візьміть оцю” – вона найсвіжіша, і показала пальцем на одну з ковбас.

Мені стало смішно, і я попросив показати якісь маркування на ковбасах, щоб самостійно визначитися, яку краще взяти. Як виявилося, жодна з варених ковбас НЕ МАЛА МАРКУВАННЯ ЧИ ЕТИКЕТОК – Нонейм! Мені про це повідомила продавчиня і я сам бачив це візуально. В мене склалося враження, що цю ковбасу зварив хвацький підприємець з-за рогу і закинув в магазин на продаж.

Так як виходу не було, ми взяли десь грам 300 рекомендованої ковбаси – всерівно в салат.  Хоча на касі дивлячись на той шматок перевареного невідомо чого, невідомо звідки, виникало питання – а за що 16 гривень плачу?

З’являється питання, куди дивляться спілки і сан станції, і що насправді ми споживаємо, і кому і за що платимо купуючи “ковбасу” і сплачуючи податки?

Ситуація дещо повторилася у тому самому магазині два дні назад з копченою ковбасою.  На моє запитання “чи є ковбаса за  ГОСТом чи ДСТУ” пролунала здивована відповідь “ЩО???”, повторивши питання я отримав “нема!”. Залишилось тільки посміятися. Але сміятися, чи плакати?

Share 'Ковбаса нонейм в “Колібрісі” біля Лучеська' on Facebook Share 'Ковбаса нонейм в “Колібрісі” біля Лучеська' on LinkedIn Share 'Ковбаса нонейм в “Колібрісі” біля Лучеська' on LiveJournal Share 'Ковбаса нонейм в “Колібрісі” біля Лучеська' on Twitter Share 'Ковбаса нонейм в “Колібрісі” біля Лучеська' on vk.com Share 'Ковбаса нонейм в “Колібрісі” біля Лучеська' on Yandex


Відпишіться: